Stel een vraag
Topgardens Landscaping
Zuideruitweg 23
1608 EV Wijdenes
Topgardens Landscaping
Topgardens Landscaping
Zuideruitweg 23
Wijdenes
www.topgardens.nu
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag

Buitenverf en Binnenverf

Een tuin wordt mooier en gaat langer mee door schilderwerk!

Met betrekkelijk weinig inspanning krijgt uw tuin meer kleur.

Eigenlijk moet u al nadenken over het kleurgebruik bij het ontwerp. Vooral als het om grotere oppervlakten gaat.

Voor ons hoeft een eenmaal gekozen kleur niet voor altijd te blijven. Na een aantal jaren vinden we het leuk en spannend om een nieuwe kleur uit te proberen. Een beetje zoals in huis waar het interieur ook van tijd tot tijd verandert.

In De Tuinen van Appeltern werken we met producten van Global Paint. Niet alleen voor de kleur maar ook om hout en andere materialen te beschermen of op te frissen. Global Paint heeft alle denkbare middelen zoals grondverf, primers, metalics, muurverven, betonverven, lakken, transparante vernis enz. enz. Elk jaar pakken we een aantal tuinen en constructies aan. We hoeven niet bang te zijn voor achterstand of achterstallig onderhoud. De verwerking zorgt immers voor een langdurige onaantastbaarheid. Hun expertise zorgt voor de nieuwste trends en toepassingen. Het spuitconcept van Global Paint is daar een prachtig voorbeeld van.

In onze webwinkel hebben wij een onderverdeling gemaakt in:

* Verf voor op steen (tuinmuur, gestucte muur, geverfde muur, beschutte muur)
* Verf voor hout (tuindeuren, schutting, hekwerk, traptreden, tuinmeubelen, Veranda, houten wanden, pergola, tuinhuizen, enz.)
* Verf voor metaal (hekwerken, metaalconstructies, balkonreling, trapreling, garagedeuren).
* Verf voor kunststoffen (regenpijpen, kozijnen)
* Krijtverf

Het kiezen van de juiste kleur!

Kleur is erg belangrijk voor de sfeer de tuin of in een kamer.

De sfeer van een kleur

Je kunt ook de ruimtelijke beleving van een vertrek sterk beinvloeden door een specifieke combinatie van kleuren te kiezen. Een groot en ongezellig vertrek lijkt dan knusser en kleiner en een kleine kamer lijkt als je dat wilt groter. Er zijn vele mogelijkheden.

Door de kleurkeuze van de wanden kun je de beleving van de breedte van een kamer beïnvloeden. Als je de lange wanden van een kamer allebei in een donkere kleur schildert lijkt de kamer smaller.

De kamer lijkt breder als je één wand in een donkere kleur uitvoert en de tegenoverliggende wand licht houdt. Met de kleur van het plafond kun je suggestie ven hoogte beïnvloeden. Een laag plafond in een donkere kleur lijkt nog lager. Een hoog plafond in een donkere kleur lijkt nog hoger.

Pasteltinten zijn zachte tinten die ontstaan door het mengen van kleuren met wit. Ze geven een licht en ruimtelijk effect. In een ruimte met alleen maar pasteltinten mis je al gauw de spanning.

Warme en koele kleuren

Warme kleuren zijn kleuren waarin geel of rood is gemengd. Koele kleuren zijn de mengingen waarin blauw is vermengd.

In een ruimte toegepast komen warme kleuren op je af waardoor de ruimte kleiner lijkt.

Koele kleuren hebben een wijkend, ruimtelijk effect waardoor de ruimte groter lijkt.

De toonwaarde van een kleur geeft aan hoe licht of donker een kleur is. De toonwaarde, de intensiteit van een kleur, kan worden veranderd door er wit of zwart aan toe te voegen. Wanneer je verschillende kleuren met dezelfde toonwaarde in een ruimte toepast krijg je bijna altijd een evenwichtig resultaat.

Wil je een ruimte in één kleur schilderen kies dan een kleur die bij je past. Hou in je achterhoofd altijd het gebruik dat je wilt maken van de ruimte en de atmosfeer die je wilt creëren. Een mooi resultaat krijg je als je donkere en lichtere schakeringen van de kleur toepast.

Een mooi resultaat bij slechtdekkende kleuren?

Slechtdekkende kleuren

Niet alle kleuren dekken even goed. Dit komt door de pigmenten die gebruikt worden voor de verschillende kleuren. Met name heldere kleuren zoals rood, groen en geel dekken slecht.

Tips

Om een goed resultaat te krijgen kan men de volgende stappen nemen om de dekking en het eindresultaat te verbeteren.

* Zorg voor een egale ondergrond.
* Zitten er vlekken of andere oneffenheden in de ondergrond, dan is het van belang deze eerst te verwijderen of met een lichte kleur over te schilderen.
* Gebruik een kortharige roller bij het bewerken van muren zodat de slagen van de roller zo min mogelijk zichtbaar zijn.

Ondergrondkleuren

Voor heldere kleuren zijn verschillende ondergrondkleuren aan te bevelen.

Bij Geel, oranje, heldergroen en helderrood - Kies ondergrondkleur wit.

Bij Rood - Kies ondergrondkleur lichtgrijs.

Bij Donkergroen - Kies ondergrondkleur donkergrijs.

Lees meer
Lees minder