Stel een vraag
Topgardens Landscaping
Zuideruitweg 23
1608 EV Wijdenes
Topgardens Landscaping
Topgardens Landscaping
Zuideruitweg 23
Wijdenes
www.topgardens.nu
Kunnen wij u helpen? Stel een vraag

Hoogstamfruitbomen

HOOGSTAMFRUITBOMEN: APPELBOMEN
Hollandse appels, lekker om zo in te bijten, maar ook om mee te koken, te roerbakken of gewoon rauw door een salade. De appel is een enorm populaire vrucht. Dit is niet verwonderlijk. Zo heb je ze van knapperig en zuur tot zachter en zoet. Keuze genoeg met onze eigen Elstar, Jonagold, Jonagored, Cox O.P., Golden Delicious, Goudreinet, Delcorf, Alkmene, Rubens, Junami en Kanzi. Hollandse appels worden in de late zomer en herfst geoogst. Er worden ook buitenlandse appels verkocht in Nederland. Tip: Breng eens een bezoek aan een boomgaard in september /oktober en pluk zelf verse appels.

MEER DAN 30 SOORTEN APPELS IN ONZE ONLINEWINKEL!

HOOGSTAM: APPELBOMEN IN POT KOPEN KLIK HIER

HOOGSTAM - HALFSTAM APPELBOMEN KOPEN KLIK HIER (wortelgoed)

Let op! Appelbomen in pot worden het gehele jaar geleverd, Appelbomen wortelgoed worden alleen geleverd tussen half oktober en eind maart.

HOOGSTAMFRUITBOMEN: PERENBOMEN
Peren zijn nauw verwant aan appels. De boom bloeit - afhankelijk van het ras - gemiddeld van half april tot begin mei. Een peer groeit uit een bevruchte bloem, meestal eerst met de dikke kant naar boven, maar door het toenemende gewicht van de vrucht kantelt deze geleidelijk naar onderen. Je kunt peren in twee categorieën verdelen: handperen en stoofperen. Handperen rijpen op kamertemperatuur na en worden dan steeds zachter en malser. Stoofperen kun je niet rauw eten. Ze worden meestal gestoofd of verwerkt in compotes, gebak of trifles. De meeste peren komen uit eigen land en zijn van topkwaliteit.

HOOGSTAM PERENBOMEN IN POT KOPEN KLIK HIER

HOOGSTAM PERENBOMEN OF HALFSTAM PERENBOMEN AANSCHAFFEN KLIK HIER (wortelgoed)

Let op! Perenbomen in pot worden het gehele jaar geleverd, Perenbomen wortelgoed worden alleen geleverd tussen half oktober en eind maart.

HOOGSTAMFRUITBOMEN: KERSENBOMEN
Kersen behoren, net als pruimen, tot de steenvruchten en ze zijn familie van de roosachtigen. Het vruchtvlees bevat een steenachtige pit. De kleur kan variëren van geel en rood tot bijna paarsrood. De smaak kan zowel zoet als zuur zijn. In België wordt de zoete kers ‘kers’ genoemd en de zure kers ‘kriek’. De zoete kers wordt voornamelijk zo uit de hand gegeten of verwerkt in gebak of hartige pasteien. Zure kersen worden voor de industriële verwerking gebruikt bijvoorbeeld in dranken, zoals bier. In Amerika gebruikt men vooral zure kersen, vooral voor cherry pies (kersentaart), cobblers (compote met deegdeksel), jam en muffins. Zoete kersenrassen zijn er in verschillende kleuren, zoals zwartpurper, helderrood, geel met een rode blos en oranjegeel. Tegenwoordig zijn het vooral geïmporteerde kersen die in ons land verkrijgbaar zijn. Griekenland is een belangrijk aanvoerland. Nederlandse kersen van hoogkwalitatieve rassen worden veelal in de Betuwe geteeld, buiten onder vogelwerende netten. In de lente en zomer zijn zij kersvers verkrijgbaar.

HOOGSTAM KERSENBOMEN IN POT KOPEN KLIK HIER

HOOGSTAM KERSENBOMEN OF HALFSTAM KERSENBOMEN AANSCHAFFEN KLIK HIER (wortelgoed)

Let op! Kersenbomen in pot worden het gehele jaar geleverd, Kersenbomen wortelgoed worden alleen geleverd tussen half oktober en eind maart.

HOOGSTAMFRUITBOMEN: PRUIMENBOMEN
Pruimen zijn, net als kersen en abrikozen, steenvruchten met zacht vruchtvlees. Ze groeien aan bomen die 3 tot 7 meter hoog kunnen worden. Een pruim is eivormig. De kleur loopt uiteen van blauwzwart tot rood en geel. Pruimen zijn rijp in de nazomer. De pruimen uit Nederland staan hoog aangeschreven, omdat de kwaliteit van telen hier bijzonder hoog is. Pruimen kun je met schil eten. Ze smaken lekker zoet, sommige variëteiten zijn zoetzuur of aangenaam zuur.

HOOGSTAM PRUIMENBOMEN IN POT KOPEN KLIK HIER

HOOGSTAM PRUIMENBOMEN OF HALFSTAM PRUIMENBOMEN AANSCHAFFEN KLIK HIER (wortelgoed)

Let op! Pruimenbomen in pot worden het gehele jaar geleverd, Pruimenbomen wortelgoed worden alleen geleverd tussen half oktober en eind maart.

Hoogstam appel DSC03057.JPG
Lees meer
Lees minder